dilluns, 16 de novembre del 2009

Vídeo: Lliga de Debat Universitari




El dia 30 d’octubre a l’assignatura de comunicació oral , escrita i digital, la Rosa Soler ens va posar un vídeo íntegre de la final de la IV Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats, protagonitzada pels equips de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Pompeu Fabra. La Universitat de les Illes Balears va acollir aquesta quarta edició de la Lliga, que va tractar el tema "Es poden mantenir les condicions actuals d’accés a l’habitatge?".
Aquest vídeo, m'ha servit per veure com s’estructura un debat, les estratègies que utilitzen els concursant alhora d'exposar la seva opinió, com s'organitzen els torns de paraula i el registre que utilitzen.
El debat s’estructura en dos equips, un a favor del tema i l’altre que està en contra. Els equips estan formats per oradors, que són els que defensen una postura determinada, els investigadors i una persona de suport.
Primerament un de cada equip fa la introducció de les idees que exposaran, aquest torn és de 5 minuts per a cada equip. Seguidament, dos concursants ( els investigadors) de cada grup exposen les idees, per fer això tenen 6 minuts cada persona; van exposant de manera alternada (un concursant d'un equip i seguidament el de l'altre, després torna el segon concursant del primer equip que ha començat i per finalitzar el de l'altre grup).
Per acabar el debat, un concursant de cada grup fa les conclusions, la cloenda a de ser de 3 minuts per a cada equip.
M'ha semblat un vídeo interessant ja que m’ha servit per poder veure un debat de veritat. A més, m’he pogut adonar del tipus de registre que utilitzen els oradors i les diferents estratègies que utilitzen.
A partir d’aquest vídeo la Rosa ens ha proposat de fer un debat, de 10 membres cada grup ( 5 a favor i 5 en contra), que el realitzarem més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada