dimarts, 15 de desembre del 2009

La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor

L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge del nen/a, és a dir, fa el paper de mestre. Hi ha diversos programes que tenen la utilitat d'explicar i proposar activitats, i després avaluar-les.

Un exemple d'aquest tipus de programa seria Entrena't per llegir o bé les activitats de JClic.

Entrene't per llegir, és una aplicació d'internet que possiblita treballar el que són les microhabilitats lectores tot fent que es produeixi un entrenament lector.

Aquest programa pretén potenciar el procés de descodificació i de comprensió lectora, ja que entrena la conducta ocular dins d'una situació significativa per l'alumne, a més activa els coneixements previs del tema escollit, i facilita l'ampliació de vocabulari.

Aguest material el trobem dividit en diversos blocs que en funció del nivell de l'alumne, i cadascun d'aquests blocs conté sis tipus d'activitats diferents.

En conclusió he trobat que és una aplicació molt divertida per treballar les noves tecnologies, i en concret per treballar l'àrea de llengua i literatura.



JClic, és una evolució del programa Clic 3.0. És una eina per a la creació d'aplicacions didàctiques multimedia amb més de 10 anys d'història.

Al llarg d'aquest temps han estat molts els educadors i educadores que l'han utilitzat per crear activitats interactives on es treballen aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum, des d'educació infantil fins a secundària.

És un conjunt d'aplicacions de programari lliure amb llicència GNU GPL que serveix per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives multimèdia: puzzles, associacions, exercicis de text, mots encreuats, sopes de lletres, etc. Està desenvolupat en la plataforma Java i funciona en sistemes Windows, Linux, Mac OS X i Solaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada