dimecres, 23 de desembre del 2009

Recursos digitals

El dia 10 de desembre el Jorge Coderch ens va explicar tots els recursos que tenim des de la pòagina XTEC i altres recursos digitals. I ens ha enesenyat com compartir a través d'aquesta xarxa.

He buscat informació de XTEC a la VIQUIPEDIA.

Dins la pàgina trobem:

Pràctica compartida: És un espai on les escoles poden penjar les activitats realitzades a l'aula o centre i s'explica com es treballa a l'escola una competència determinada.

Projectes en xarxa: És una activitat qui implica diverses escoles, es presenten els projectes; cada escola ho treball i finalment es posa en comú l'experiència de les deverses escoles.

Web de centres: Diverses escoles que han creat pàgines web les penja perquè altres centres les puguin visitar. En aquestes webs podem trobar penjada la feina dels nens i amb això també es treballa la motivació del nen.

Revistes escolar: Escoles que des de fa anys possiblement tenen revistes i ara les passen en format digital i d'aquesta manera es poden consultar més fàcilment. En aquest apartat trobem un recull de totes les escoles que tenen revistes.

BulletiTIC: És un bloc on trobem articles d'opinió que penja el departament d'educació. Tobem basicament temes de TIC i d'educació i la finalitat és que la gent estigui al corrent de tota la informació i no tingui que anar a diferentes webs buscant aquestes notícies. En resum, és un recull de tota la informació publicada diàriament que tracten temes de TIC i d'educació.

XTEC Radio: des d'aquest apartat pots escoltar els diferents programes de ràdio emesos des de diverses escoles (estudiants i professors) i també trobem informació per si el nostre centre està interessat en instal.lar programes i fer radio.





Fins aquí els que formen part de l'XTEC. També tenim altres que són de gran utilitat i ens aporten moltíssima informació que sovint ens pot ser necessària:

Bitàcola de mestre TIC: És un bloc creat per la mestra Anna Perez, és uan mestra que està darrera de projectes en Xarxa i les TIC. Actualment organitza projectes entre diverses escoles del Raval en xarxa i també està darrera dels blocs a les persones.

Contes del món: les escoles creen contes amb audacity i movie maker i les pengen a internet

Bloc de Edu3.cat: lloc on podem veure videos i escoltar programes de ràdio extrets de les cadenes de TV3 33,...

Bloc de música: És un bloc on ens ensenya i on trobem tota la informació musical, molt interessant.

De la TIC a les TAC: hi ha diferents maneres col.laboratives de treballar.

Edu365.cat: Pàgina adreçada als nens, activitats perquè puguin entrar i fer feina i aprendra. També i trobem notícies, i aquesta pàgina és bàsicament per nens d'infantil fins a la universitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada