dimarts, 29 de desembre del 2009

Web 2.0

La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final.
La Web 2.0 és la transició que s'ha donat d'aplicacions tradicionals cap a aplicacions que funcionen a través del web enfocades a l'usuari final. Es tracta d'aplicacions que generin col·laboració i de serveis que reemplacin les aplicacions d'escriptori.
És una etapa que ha definit nous projectes a Internet i és preocupant per oferir millors solucions per a l'usuari final. Molts asseguren que hem reinventat el que era l'Internet, altres parlen de bombolles i inversions, però la realitat és que l'evolució natural del medi realment ha proposat coses més interessants com ho analitzem diàriament en les notes d’actualitat.
I és que quan el web va iniciar, ens trobàvem en un entorn estàtic, amb pàgines en HTML que patien poques actualitzacions i no tenien interacció amb l'usuari.
Però per entendre d'on ve el terme de Web 2.0 hem de remuntar al moment que Dale Dougherty d' O'Reily Media utilitzar aquest terme en una conferència en què va compartir una pluja d'idees al costat de Craig Cline de MediaLive. En aquest esdeveniment es parlava del renaixement i evolució de la web. Constantment estaven sorgint noves aplicacions i llocs amb sorprenents funcionalitats.
Tota aquesta informació le trobat en aquesta pàgina, però bàsicament a tot arreu és la mateixa i ja s'entén.

També he trobat un video al YouTube on explica una mica aquesta revolució social d'internet.

Aquest video de YouTube anomenat " La revolución social de Internet"le publicat copian l'enyaç (Insertar) on hi ha el codi que he copiat/enganxat a la finestra d'edició HTML.

És un video molt interessant, perquè explica la evolució de la Web 1.0 a la Web 2.0. així doncs per fer un breu resum direm que ha evoluconat de tal manera que ningú té l'accés restringit i que tothom pot accedir a la web, opinar i publicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada